Sydney van Hooijdonk richt zich tot Andy van der Meijde na 'pure leugens'

De saga rond Pierre van Hooijdonk en Maurice Steijn heeft nog een vervolg gekregen. Na de uitlatingen van de oud-voetballer over Steijn klapte er een boom in de voetbalwereld. In zijn kritiek op Van Hooijdonk richte Andy van der Meijde zich ook op zoon Sydney, die op zijn beurt niet te spreken is over 'pure leugens op nationale tv'.

Na zijn aantijgingen aan het adres van Steijn was Van der Meijde alles behalve te spreken over Van Hooijdonk. Zo noemde hij zijn concullega een 'slang' en 'rat' genoemd. Daarbij had Van der Meijde een pikante onthulling over de reden dat Sydney onder Steijn weinig speeltijd had. Zo zou de spits 'dronken zijn gevallen in de douche' en 'had een gat in zijn hand', "dáárom heeft hij niet meer zoveel gespeeld onder Steijn", aldus de oud-Ajacied.

'Steijn eist rectificatie van Van Hooijdonk en overweegt aangifte' 

Na het horen van de 'onthullingen' besloot Sydney zich via sociale media te richten op Van der Meijde. "Volgens Andy van der Meyde kun je niet zomaar dingen de wereld in brengen op landelijke tv", begint de spits van Bologna. "Maar vervolgens pure leugens over mij verspreiden dat ik dronken in de douche ben gevallen, een gat in mijn hand had en daardoor niet veel meer heb gespeeld.."

Douche-incident Van Hooijdonk

Van Hooijdonk liet NAC in de zomer van 2021 achter zich. Destijds gaf de spits aan dat het gebrek aan vertrouwen in oefenmeester Steijn een van de redenen was om Breda te verlaten. Na zijn bericht richting het adres van Van der Meyde ging een oud bericht van de spits viraal. Op 27 november 2020 stuurde Van Hooijdonk namelijk een foto van een kapotte douche en bebloede voeten de wereld in. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers