Ronaldo blij met overstap naar Al-Nassr: "Mensen kennen het niveau hier niet"

Cristiano Ronaldo is dinsdag gepresenteerd bij zijn nieuwe club in Saoedi-Arabië. De Portugees vertrok na een maandenlange soap bij Manchester United en strijkt nu neer bij Al-Nassr. Zijn vertrek uit Europa is volgens de hoofdrolspeler geen keuze voor het grote geld.

Bij een transfer naar dergelijke landen en clubs gaan de verwijten al snel naar de speler, maar daar wil de Portugese ster niets van weten. "Het maakt me allemaal niet uit wat anderen zeggen over mijn verhuizing naar Saoedi-Arabië. Ik ben blij hier te zijn. Mensen kennen het niveau hier niet", reageerde hij op alle berichtgeving van buitenlandse media. Naar eigen zeggen is zijn werk in Europa 'af'.

Verschillende media wijten de transfer aan een gebrek aan Europese aanbiedingen, maar daar wil Ronaldo niets van weten. "Mijn werk in Europa is af. Ik heb bij de beste clubs ter wereld gespeeld en ik heb alles gewonnen. Ik ben blij en trots met Al-Nassr. Ik kan zeggen dat er voor mij veel kansen waren in Europa, Brazilië, Australië, de Verenigde Staten en zelfs in Portugal. Maar ik gaf mijn woord aan deze club, Al-Nassr. Dit contract is uniek omdat ik een unieke speler ben. Het is normaal voor mij", besloot hij.

Ook trainer Rudi Garcia is blij met de komst van een Europese topspeler. "Hij is een voorbeeld. Mijn doel is om hem hier gelukkig te maken. Ik wil dat hij plezier heeft met het spelen voor Al-Nassr en met het winnen met Al-Nassr. Hij is een van de beste spelers aller tijden. Het is een eer voor mij en Al-Nassr om hem hier te verwelkomen."