Xavi blokkeert transfer, Memphis is klaar met Barcelona

Barcelona-trainer Xavi heeft op een persconferentie laten weten dat hij niet van plan is spelers te laten vertrekken deze winterse transferperiode: "Het lijkt erop dat het een rustige transferperiode wordt en daar ben ik blij mee", aldus de Catalaanse oefenmeester. Dit betekent dat Memphis Depay tot het einde van dit seizoen bij Barcelona blijft. Hoewel Xavi stelt dat Memphis belangrijk voor de club zal zijn, trekt SPORT die uitspraken in twijfel en is volgens het medium de verwachting dat Memphis het moet doen met basisplaatsen in het bekertoernooi.

Memphis streek in 2021, toen Ronald Koeman de leiding had bij Barcelona, neer in Catalonië. De Oranje-international kwam transfervrij over van Olympique Lyon en was onder Koeman belangrijk voor de club. Na de aanstelling van Xavi als opvolger van de Nederlandse oefenmeester werd de rol van Memphis kleiner bij Barcelona. De tweede seizoenshelft, onder leiding van de Spaanse coach, moest Memphis het, mede door blessureleed, doen met slechts vijf basisplaatsen. Het afgelopen seizoen kwam de aanvaller slechts twee keer in actie, waarna hij vervolgens geblesseerd was. Volgens SPORT is Memphis klaar met Barcelona, omdat hij merkt dat hij op weinig speeltijd hoeft te rekenen. De aanvaller mag naar verluidt alleen vertrekt wanneer hij zijn salaris voor het laatste half jaar van zijn contract laat kwijtschelden. Dit is naar verluidt een reden voor Memphis om toch zijn tijd tot en met juni uit te zitten in Camp Nou. 

Wat wordt de nieuwe bestemming van Memphis?

Memphis wist niet te imponeren op het WK 2022 zoals hij deed in 2014, maar volgens SPORT is er interesse genoeg in de Oranje-international. Het Spaanse medium weet dat de naam van Memphis is gevallen in Engeland, bij onder meer Manchester United, Arsenal en Chelsea, maar ook in Italië, bij AS Roma en Juventus. Eerder werd