‘Blind had al problemen met Ten Hag’

Daley Blind verliet eerder Ajax via de achterdeur omdat hij niet met trainer Alfred Schreuder zou kunnen opschieten. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf meldt Mike Verweij nu dat Blind ook al problemen heeft gehad met zijn rol onder Erik ten Hag.

Verweij noemt dat Blind moeite had met zijn rol binnen de ploeg. “Wat je hoort, is dat hij, ook in de periode van Erik ten Hag, heel moeilijk kon omgaan met een reserverol.” Verweij kaart een specifieke wedstrijd aan. “Er was een uitwedstrijd tegen AZ, waar hij op de bank zat. Toen heeft hij heel grote problemen gehad met Erik ten Hag.”

Volgens Verweij is het huwelijk tussen Blind en Schreuder stukgelopen vanaf de wedstrijd in de Champions League tussen Glasgow Rangers en Ajax. Owen Wijndal startte in dit duel als linksachter en werd later vervangen door Devyne Rensch. “Blind liep wel warm. Er was een heel kort gesprek met Schreuder en toen ging hij weer zitten. Ik denk dat Schreuder heeft geroepen dat hij wel wat ‘normaler’ kon warmlopen. Vanaf dat moment is het fout gegaan.”

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt