Ronald Waterreus vindt dat Van Bronckhorst had moeten opstappen bij Feyenoord

Ronald Waterreus vindt Erik ten Hag de trainer van het jaar in de Eredivisie. De voormalig doelman van onder meer PSV schrijft dat in zijn column in De Limburger. Waterreus kiest ook zijn beste (én leukste) speler van het jaar en hij vindt Giovanni van Bronckhorst 'de coach die de eer afgelopen zomer aan zichzelf had moeten houden'.

Waterreus vindt dat Ten Hag verantwoordelijk is voor het feit dat Nederland in Europa weer wat aanzien heeft, wat betreft clubvoetbal. "Oké, als voorzitter van de fanclub ben ik lichtelijk gekleurd. Maar ik meen het. Dankzij hem speelt Ajax weer het voetbal dat Ajax hoort te spelen. Dankzij hem worden 'we' in Europa weer enigszins voor 'vol' aangezien", aldus de oud-international over de man die Ajax naar de achtste finales van de Champions League loodste. En de speler van het jaar? Dat is volgens Waterreus Frenkie de Jong. Ook had hij het verstandig gevonden als Van Bronckhorst afgelopen zomer de deur achter zich had dichtgetrokken in de Kuip.

Comeback van het jaar

Waterreus is ook een fan van Dick Advocaat, die hij de titel comeback van het jaar wil geven. "Geweldig hoe gepassioneerd Dick op 71-jarige leeftijd nog is. Die houdt het nog wel een tijdje vol in de voetballerij. Vandaar dat ik bij deze ook alvast de comeback van het jaar 2028 en 2035 wil toekennen. Respectievelijk Dick Advocaat en Dick Advocaat."

Feyenoord-doelman vertrekt