Arnesen blij voor Feyenoord, 'maar constant aan eigen medewerking denken vind ik onzin'

Frank Arnesen was twee en een half jaar technisch directeur bij Feyenoord. In die periode haalde hij Arne Slot naar de club en dat bleek een schot in de roos. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de Deen in op het aanstaande kampioenschap van de Rotterdammers.

"Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie", vindt Arnesen. "Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan, maar niemand kan het alleen, ook Arne niet. Destijds hebben wij bij hem neergelegd: ga vol op de aanval spelen, laat het publiek met plezier naar De Kuip komen en ontwikkel spelers die dan meer waard worden."

"Dat is gelukt. Hij haalde gelijk de finale van de Conference League en staat nu op de drempel van de landstitel. Dat is extreem verrassend als je kijkt naar de situatie twee jaar terug, toen Slot naar Feyenoord kwam", stelt Arnesen. Dat seizoen haalde Feyenoord ternauwernood Europees voetbal door de play-offs te winnen. "Ik ben echt geïmponeerd door wat hij heeft bereikt en het is niet gestolen. Feyenoord was ook gewoon de allerbeste ploeg van Nederland."

Eigen inbreng

Arnesen geniet dus van zijn oude werkgever, maar baalt er niet per se van dat hij er niet meer bij is binnen de organisatie: "Ik ben blij voor Feyenoord, voor de mensen die er nog werken, met wie ik heb samengewerkt en voor de spelers en de staf, maar waarom zou ik steeds moeten denken: 'dat heb ik gedaan' of 'daar heb ik aan meegewerkt'. Dat vind ik zo'n onzin. Ik vind het jammer dat ik dit seizoen niet kon afmaken, maar toen de beslissing was genomen om uit elkaar te gaan heb ik dat gelijk geparkeerd."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers