Algemeen directeur AZ reageert op ongeregeldheden: "Ik had hetzelfde gedaan"

AZ wist er donderdagavond niet in te slagen de finale van de Conference League te behalen. Na de 2-1 nederlaag in Londen werd er thuis met 0-1 verloren van West Ham United. Na afloop ging het mis op de tribunes.

Fans van de Alkmaarders trokken naar de hoofdtribune waar Engelse supporters zaten. Daarbij zouden ook vrienden en familie van spelers van West Ham hebben gezeten. Over de gehele dag waren er al een aantal confrontaties tussen de twee supportersgroepen.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van AZ, maakt een dag later zijn excuses aan de Engelse fans: "Het was hectisch. Ik hoopte eigenlijk bij het hek aan te komen voordat deze om was, maar dat was te laat", vertelt hij aan ESPN. "Ik zag allerlei mensen passeren en dan hoop je dat het nog enigszins rustig blijft. Dit is niet goed, heel slecht. Excuses naar West Ham dat dit gebeurd is. Vorige week hebben we dit ook ongeveer meegemaakt, maar niet zo erg als dit. Toen konden we het voorkomen, nu werd het een confrontatie."

"Er braken jongens door het hek hen en kwamen naar de hoofdtribune. Het was veel tegen veel. Er stonden zelfs spelers van hen tussen. Je moet er helemaal niet aan denken dat daar iets mee gebeurt. Er zaten familieleden op de tribune, dus ik snap wel dat zij hen verdedigden. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers