BREKEND: Justin Kluivert tekent NIET BIJ en haalt keihard uit naar Ajax

Justin Kluivert gaat niet bijtekenen bij Ajax. De buitenspeler heeft een verbintenis tot volgend jaar zomer, maar weigert zijn krabbel te zetten onder een nieuw contract. "Er is te veel gebeurd", zegt Kluivert in De Volkskrant, waar hij zijn verhaal doet.

Kluivert vertelt: "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik heb kort met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) gesproken. Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak. Maar Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen. Wat willen zij werkelijk? Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk."

Beleid keihard afgekraakt

Kluivert heeft verder geen goed woord over voor het beleid binnen Ajax, bijvoorbeeld hoe de club met trainers omgaat. "Ajax wisselt makkelijk van trainers. Ze krijgen niet echt een kans. Je merkt aan onze trainer dat hij zich niet echt op zijn gemak voelt. Dat zag je ook bij Marcel Keizer. Dat voelen jongens. Je ziet het aan hoe trainers zich gedragen, hoe ze zich uiten, ook in de pers. Het voelt onstabiel. We zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen. Over alles. De ene keer speel je zo, dan komt er een andere trainer en speel je weer zo. Dat is moeilijk. We hebben dit seizoen eigenlijk nooit geweten wat we wilden met zijn allen."

Mino Raiola

Het nieuws komt niet als donderslag bij heldere hemel, aangezien de contractonderhandelingen tussen Ajax en Kluivert al maanden stroef verlopen. Toen onlangs Mino Raiola zich met de belangen van de negentienjarige Ajacied ging bemoeien, ging de geruchtenmachine alleen maar harder draaien. De vraag is nu: houdt Ajax Kluivert aan zijn contract, of benut de club de laatste mogelijkheid om toch nog een transfersom voor de aanvaller te krijgen?

Ligt moeder Kluivert aan de basis van het aankomende vertrek van haar zoon?

Erik ten Hag zei er enkele weken geleden al rekening mee te houden dat Kluivert niet zou bijtekenen:

De heren bij Voetbal Inside denken dat Kluivert nog zeker niet toe is aan de Europese top:

Ook interessant