Valentijn Driessen ziet maar één oplossing bij Ajax: "Mislintat moet ontslagen worden"

Valentijn Driessen stelt dat de positie van Sven Mislintat bij Ajax niet langer houdbaar is. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers zou namelijk zelf geprofiteerd hebben van enkele transfers, en inmiddels is Ajax een onderzoek gestart, maar volgens Driessen betekent dit maar één ding: ontslag op staande voet, zo laat hij in De Telegraaf weten.

Mislintat haalde op de laatste dag van de zomerse transferperiode Borna Sosa, maar hij verlangde wel dat de Kroaat zich zou aansluiten bij zaakwaarnemer Arthur Beck, die medeaandeelhouder is van AKA Global, dat weer belangen heeft in het bedrijf van Sven Mislintat (Matchmetrics GmbH). Driessen stelt dat er maar één oplossing is: "Voor de club zijn de gevolgen enorm. Je hebt nu een etterende buil in je club. Marc Overmars werd volledig terecht naar de uitgang gedirigeerd vanwege een dickpic, maar dan moet je Mislintat ook direct op non-actief zetten. Als het allemaal klopt, dan is het ordinair pikken van je werkgever. En dat is ontslag op staande voet."

Belangenverstrengeling

"Op het moment dat je iemand aanneemt, vraag je of hij nog ergens belangen in heeft. Als je dat allemaal weet, dan zeg je dat hij afstand moet nemen van zijn aandelen. Anders krijg je belangenverstrengeling. Dat is nu wel gebleken. Ajax moet dit niet willen. Nu krijg je de strontkar over je heen."

Ook interessant