'Ajax verrast door aankoop Mislintat; Duitser privéprofiteur van deal'

Ajax-directeur Sven Mislintat lijkt dieper in de problemen te komen. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat Mislintat op de slotdag van de zomerse transferperiode een speler naar Ajax heeft gehaald via een kantoor dat aandelen bezit in een privébedrijf van de Duitser.

De NOS weet te melden dat Ajax hiervan niet op de hoogte is, wat schuurt met de regels van een beursgenoteerde club. Het zou allemaal gaan rond de transfer van Borna Sosa, die voor acht miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. De kwestie draait om een aandelentransactie van Matchmetrics GmbH, waar Mislintat vijf weken na zijn start bij Ajax met 35 procent de grootste aandeelhouder in werd. Op datzelfde moment kreeg ook een zaakwaarnemerskantoor uit Duitsland aandelen in Matchmetrics, genaamd AKA Global. Het bureau, gerund door Arthur Beck en Kerim Cerit, worden daarmee directe zakelijke relaties met Mislintat.

Duistere transfers Mislintat

Rond de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax, die er echter nooit kwam, zou Mislintat ook gesproken hebben met Beck. Tot een transfer kwam het nooit, maar spoedig zouden Mislintat en Beck elkaar wederom treffen. Dit keer rond de komst van linksachter Sosa.

Van der Meyde fileert Mislintat: "Hij verdiende zelf aan de transfers"

Ajax start onderzoek naar Mislintat

Volgens de NOS was Ajax niet op de hoogte van de Mislintat zijn zaken. De Amsterdamse club zal nu een onderzoek naar diens technisch directeur starten.

Net binnen