WK-deelnemers uitgelicht: Canada, The Canucks

Het WK 2022 in Qatar gaat 20 november van start. 32 landen strijden voor de felbegeerde wereldtitel en het belooft een waar spektakel te worden. Ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap zoomen we in op alle 32 deelnemers. Een van de 32 deelnemers is Canada. De Canadezen wisten zich te kwalificeren nadat ze groepshoofd werden van de CONCACAF-kwalificatie in een groep met Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Panama, Jamaica, El Salvador en Honduras. Dit is alles wat je moet weten over Canada.

Geschiedenis van Canada op een WK

Canada speelde pas één keer eerder op een WK, namelijk op het WK van 1986 in Mexico. De Canadezen wisten echter niet te overtuigen en werden laatste in een groep met de Sovjet-Unie, Frankrijk en Hongarije. Canada heeft echter wel prijzen gewonnen als land. The Canucks wisten namelijk in het seizoen 1984/85 het CONCACAF-kampioenschap te winnen en in het seizoen 1999/00 werd de Gold Cup gewonnen. In 2021 kwamen de Canadezen vlak bij hun eerste finale in jaren voor de Gold Cup, maar helaas werd er in de halve finale met 2-1 verloren van Mexico. Canada heeft momenteel een aantal goede spelers en wie weet schrijven ze wel geschiedenis voor hun land bij de tweede deelname ooit van Canada op een WK.

De ster van Canada: Alphonso Davies

Alphonso Davies is de absolute ster bij de Canadezen. De huidige linksback van Bayern München heeft in Duitsland alles gewonnen wat er te winnen viel en is van vaste waarde voor de Duitse ploeg. Hoewel Davies voornamelijk als linksback speelt bij Bayern, staat hij voor de nationale ploeg voornamelijk voorin. In 34 interlands scoorde Davies maar liefst twaalf keer en gaf ook nog eens zeventien assists. Met deze statistieken staat Davies negende als topscorer allertijden en heeft hij momenteel de meeste assists ooit voor Canada. Niet veel mensen zullen hoge verwachtingen hebben van Canada op dit toernooi, maar een speler als Davies zou zomaar voor verassing kunnen zorgen.

Huidige bondscoach

Sinds 2018 is de Engelsman John Herdman de bondscoach van Canada. Het is zijn eerste ploeg ooit waarvan hij het eerste traint en doet dat met succes. Onder zijn leiding speelde Canada 45 wedstrijden tot nu toe. Hiervan werden er 31 gewonnen, vier gelijkgespeeld en tien verloren waardoor hij gemiddeld 2,16 punten per wedstrijd pakt. Canada heeft momenteel een goede selectie met spelers als Alphonso Davies (topassister allertijden van Canada), Cyle Larin (topscorer allertijden van Canada) en Jonathan David tot zijn beschikking. Hiermee is Canada een geduchte tegenstander voor elke ploeg dit WK en zijn de Canadezen gebrand om geschiedenis te schrijven voor hun land.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘WK-deelnemers uitgelicht’

WK-deelnemers uitgelicht: Ghana, The Black Stars

WK-deelnemers uitgelicht: Zuid-Korea, Aziatische Tijgers

WK-deelnemers uitgelicht: Portugal, Seleção das Quinas

WK-deelnemers uitgelicht: Servië, The Eagles

WK-deelnemers uitgelicht: Kameroen, de Ontembare Leeuwen

WK-deelnemers uitgelicht: Zwitserland, Rossocrociati

WK-deelnemers uitgelicht; Brazilië, de Goddelijke Kanaries

WK-deelnemers uitgelicht: Marokko, Leeuwen van de Atlas

WK-deelnemers uitgelicht: Kroatië, Vatreni

WK-deelnemers uitgelicht: België, Rode Duivels

Feyenoord-doelman vertrekt