Nieuwe competitie? Belgische en Nederlandse (sub)topclubs vergaderen over BeNeLiga

Clubs uit Nederland en België hebben onlangs met elkaar vergaderd over een Belgisch-Nederlandse voetbalcompetitie: de BeNeLiga. Dit meldt Voetbal International. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard Luik, Anderlecht en RC Genk kijken gezamenlijk naar de mogelijkheid om een nieuwe competitie te starten.

Betere competitie, meer geld, meer Champions League-tickets

De clubs hebben eerder al met elkaar gesproken over de BeNeLiga, maar de gesprekken zijn onlangs weer herstart. Dit is vanwege het vooruitzicht dat de UEFA vanaf 2024 één grote Europese superleague wil starten met drie divisies. Hierdoor zijn de Champions League-tickets niet meer via de nationale competities te verdienen, en dan wordt het aanzienlijk moeilijker voor de 'mindere' competities als die van België en Nederland om het kampioenenbal in te stromen. Een BeNeLiga, met meer concurrentie en financiële mogelijkheden, moet dit gaan voorkomen.

De vergadering werd afgelopen dinsdag in het Philips Stadion gehouden. Het is dus nu duidelijk dat Edwin van der Sar niet in Eindhoven was voor Steven Bergwijn.