BREKEND NIEUWS: VAN PERSIE GAAT NOG 1 JAAR DOOR

Gaat Robin van Persie (34) nog één seizoen door bij Feyenoord of stopt hij met voetballen? Die vraag stelden veel voetballiefhebbers en vooral Feyenoordfans zichzelf de laatste weken. De aanvaller, oud-speler bij onder meer Arsenal en Manchester United, heeft inmiddels duidelijkheid gegeven. Hij gaat nog 1 jaartje door. "Ik ben er nog niet klaar mee."

"Op de dagen dat ik aan een afscheid dacht, vond ik dat heel eng. Blijkbaar ben ik er nog niet klaar voor om te stoppen.'' Het Algemeen Dagblad plaatste de foto en tekst op de voorpagina van het sportkatern. "Nog 1 jaar Robin."

De aanvaller gaf eerder nog aan te twijfelen over zijn toekomst omdat hij merkt dat zijn lichaam steeds vaker hapert.  

Dit is dus waarschijnlijk niet het laatste doelpunt geweest als profvoetballer van Van Persie. In de KNVB Bekerfinale tegen AZ scoorde Robin van Persie de 0-2. 

REACTIE VAN PERSIE OP AD.NL:  ,,Voor mezelf heb ik steeds de vraag gesteld: waarom ben ik ooit gaan voetballen? Nou, dat was niet perse om een beker boven mijn hoofd te houden. De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven. Op de dagen dat ik aan stoppen dacht, voelde dat op een bepaalde manier heel eng. Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe. Ik ben nog te veel liefhebber om al te stoppen. ’’

De krant van dinsdag.. Voorpagina sportkatern Algemeen Dagblad.

Het interview met Van Persie na afloop van de KNVB Bekerfinale. Duidelijk was toen wel dat Van Persie twijfelde. Stoppen of toch nog een jaartje doorgaan.  Doorgaan dus..

Misschien wel zijn mooiste goal ooit, voor Oranje tegen Spanje. Met commentaar van Jack van Gelder. Kippenvel. Laat Van Persie de voetbalfans ook komend seizoen nog genieten?

Spelersportret van Van Persie in de Eredivisie.

Als jeugdspeler bij Feyenoord. In zijn jonge jaren..

De afscheidsvideo, die laat dus nog een jaar op zich wachten.