Brands probeert wanhoop kop in te drukken: 'Zijn druk doende om selectie te versterken'

Nu PSV in korte tijd zowel Cody Gakpo als Noni Madueke van de hand heeft gedaan, beginnen de supporters het vertrouwen in de titelkansen toch behoorlijk te verliezen. Voorlopig is er namelijk nog geen vervanger gepresenteerd. Niet voor Gakpo en niet voor Madueke. Dat target Arnaut Danjuma ook nog eens voor Everton heeft gekozen, maakt de vooruitzichten niet bepaald rooskleuriger. 

Marcel Brands probeert het wanhopige beeld bij te stellen en legt uit waarom PSV deze winter koos voor een verkoop van Madueke. 'Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen', legt de algemeen directeur van de Eindhovenaren uit op de clubsite. Bovendien had de rechtsbuiten volgens Brands de wens om terug te keren naar Engeland.

Danjuma is niet het eerste target wat deze winter voor een andere club kiest. Ook Viktor Tsygankov, die afgelopen zomer al in de belangstelling van PSV stond, koos er deze winter voor om zijn carrière elders te vervolgen. De hoop is nu gevestigd op Fabio Silva, maar is dat genoeg? 'We zijn druk doende om de selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven', aldus de zestigjarige Bosschenaar cryptisch.