Deze spelers zitten komende zomer zonder club

Elke zomer weer zijn er spelers die transfervrij hun clubs verlaten en ook komende zomer zijn er meerdere spelers waarvan het contract afloopt. In de Eredivisie zijn er spelers als André Onana, Richedly Bazoer en Eran Zahavi die een contract hebben tot komende zomer. Nu nemen wij een kijkje naar elf spelers uit het buitenland die hoogstwaarschijnlijk hun club gratis gaan verlaten, en dat zijn niet de minste spelers...

(TEKST GAAT VERDER ONDER AFBEELDING)

Samir Handanović

Al tien jaar lang is Handanović de onbetwiste nummer één van Inter Milan. Vanaf 2012 stond de Sloveen 431 duels onder de lat bij de I Nerazzurri. Het contract van de goalie loopt komende zomer af, nadat hij voor het laatst in 2020 zijn contract had verlengt. Inter heeft al zo goed als zeker de vervanger van Handanović binnen in Onana, maar probeert toch nog de Sloveense goalie een contract te geven van minimaal één jaar.

Antonio Rüdiger

In 2017 kwam Rüdiger over van AS Roma voor 35 miljoen euro. De Duitse verdediger tekende toen een contract voor vijf jaar en loopt dus komende zomer af. Rüdiger zelf wil het liefste een transfer maken, maar door zijn salariseisen gaat dit lastig. De verdediger eist namelijk 200.000 pond per week. Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester United en Juventus zijn allemaal geïnteresseerd in Rüdiger.

Bekijk hier een prachtig doelpunt van Rüdiger dit seizoen tegen Brentford:

(TEKST GAAT VERDER ONDER TWEET)

Andreas Christensen

Volgens meerdere nieuwsbronnen zijn Christensen en FC Barcelona er al uit over een contract voor de Deense verdediger. In 2012 kwam de verdediger op zestienjarige leeftijd binnen bij Chelsea, voor wie hij 158 duels heeft gespeeld. De Deens international gaat naar verwachting zo’n zes miljoen per jaar verdienen in Catalonië.

Matthias Ginter

Een aantal dagen voordat de wintertransferperiode begon, liet Ginter via een Instagram post weten niet te gaan verlengen bij Borussia Mönchengladbach. De WK-winnaar van 2014 staat sindsdien flink in de belangstelling van Inter Milan en Bayern München. De Italiaanse topclub heeft Ginter een contract aangeboden van drie miljoen euro per jaar voor vier jaar lang.

Juan Cuadrado

De Colombiaanse Cuadrado wil graag verlengen bij Juventus, maar de Italiaanse club twijfelt nog. De rechtsachter/half verdient vijf miljoen euro per jaar en heeft een optie om met een jaar te verlengen. Juventus wil dat de Colombiaan de helft van zijn salaris inlevert voordat de club hem een nieuw contract gaan aanbieden.

Paul Pogba

De Franse middenvelder Pogba keerde in 2016 terug bij Manchester United voor 105 miljoen euro, nadat hij vier jaar eerder transfervrij was vertrokken naar Juventus. Bij United verloopt het echter niet als gehoopt. Zo is de middenvelder vaak geblesseerd of speelt hij onder zijn niveau. Al jaren lang zit Real Madrid achter Pogba aan en ook Paris Saint-Germain is geïnteresseerd in de Fransman. Momenteel verdient de WK-winnaar van 2018 ongeveer 350.000 pond per week.

Pogba scoorde op het EK van 2021 het doelpunt van het toernooi:

(TEKST GAAT VERDER ONDER TWEET)

Frank Kessié

Evenals Christensen lijkt het erop dat Kessié de overstap gaat maken naar FC Barcelona. De Ivoriaanse middenvelder is sinds 2017 één van de beste spelers van AC Milan en gaat zijn contract niet verlengen. De 25-jarige speler tekent naar verluidt voor zes miljoen euro per jaar en wijst Liverpool, Real Madrid en Manchester United af voor de Catalaanse club.

Ousmane Dembélé

Waar het er heel lang op leek dat Dembélé FC Barcelona zou verlaten, maakt hij sinds een aantal weken een goede indruk voor de ploeg van Xavi. De Fransman gaf al elf assists in veertien competitiewedstrijden dit seizoen. FC Barcelona betaalde 140 miljoen euro voor Dembélé, maar hiervoor kwam hij vaak slecht in het nieuws wegens blessures en te laat komen bij trainingen en wedstrijden. Manchester United, Paris Saint-Germain en Newcastle United waren allemaal geïnteresseerd in de aanvaller.

Paulo Dybala

De CEO van Juventus, Maurizio Arrivabene, heeft al bevestigd dat Dybala de club gaat verlaten aankomende zomer. Juventus betaalde in 2015 41 miljoen euro voor de Argentijn, voor wie hij tot nu toe 285 duels speelde en daarin 113 keer het net vond. Het is nog niet duidelijk naar welke club Dybala gaat. Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Arsenal en Tottenham Hotspur zijn naar verluidt allemaal geïnteresseerd in de 28-jarige aanvaller.

Luis Suárez

Oud-Ajacied Suárez is hoogstwaarschijnlijk bezig met zijn laatste jaren in het Europese voetbal. De spits van Atletico Madrid heeft een contract tot komende zomer en staat in de belangstelling van meerdere MLS-clubs. Volgens journalist Gerard Romero zijn Suárez en oud-ploeggenoot Steven Gerrard ook aan het onderhandelen over een eventuele transfer naar Aston Villa, waar Gerrard trainer is. Wat ook nog mogelijk is is een terugkeer naar Ajax, de Uruguayaan heeft nooit een geheim gemaakt over een eventuele terugkomst naar Amsterdam.

Bekijk hier de 10 beste goals van Suárez in het shirt van Ajax:

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Kylian Mbappé

De voetballer met de hoogste waarde ter wereld. Mbappé staat al zijn hele voetbalcarrière in de belangstelling van Real Madrid en komende zomer gaat die transfer naar alle verwachtingen eindelijk gebeuren. Het contract van de 23-jarige superster loopt af en Real Madrid is bereid om Mbappé 25 miljoen euro per jaar te betalen met een tekenbonus van 60 tot 80 miljoen euro. PSG doet er alles aan om de aanvaller te behouden en bood hem 180 miljoen euro aan, maar dit wees Mbappé af. Real Madrid is de droomclub van de Frans international en een transfer naar de Koninklijke is zo goed als zeker.

Zie hier een doelpunt van Mbappé tegen Clermont Foot: