PSV-captain gecomplimenteerd na sterke start: "Hij heeft zich rap aangepast"

Huub Stevens heeft in gesprek met NU.nl complimenten uitgedeeld aan het aanpassingsvermogen van PSV-aanvoerder Luuk de Jong. De oud-trainer van de Brabantse club ziet dat de kopsterke spits goed past in het systeem van Peter Bosz en ook Aad de Mos spreekt zijn waardering uit.

"Het spelsysteem van Bosz past bij hem. Ook voor De Jong was het aanpassen, maar dat heeft hij rap gedaan", begint Stevens. De manier van spelen onder Bosz betekent ook een verschil in afstand voor de voorste linie en vooral voor de captain van PSV pakt dat goed uit. "Die tien meter lijkt weinig, maar is voor een spits een wereld van verschil. PSV speelt dichter bij het vijandelijke doel, De Jong krijgt meer kansen. Hij kan nu ook eerder gevonden worden op zijn hoofd. Dat is zijn grote wapen."

De Mos ziet ook een positieve verandering in het spel van de aanvaller, maar benoemt ook dat 'Bosz-Ball' iedere tegenstander in de problemen brengt.  "Hij moest vaak 80 meter overbruggen om na een tegenaanval bij het vijandelijke doel te komen. Die speelstijl kost veel kracht en energie, die je voornamelijk wil bewaren voor het aanvallende deel. Nu komt het gevaar van beide flanken, via Noa Lang én Johan Bakayoko. En de backs komen er constant overheen. Verdedigers van de tegenstander zijn nu met alle spelers van PSV zoet. Voorheen konden ze zich makkelijker op de ploeg instellen", besluit 76-jarige Hagenees.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers