Ryan Babel doet opvallend boekje open: "Ik leef al jaren in een kooi"

Ryan Babel had er donderdagavond opeens genoeg van om te doen alsof hij altijd keurig om 23:00 uur slaapt. Nu hij geen wedstrijden hoeft te spelen, doet de Nederlander een boekje open over hoe hij 'jarenlang in een kooi heeft geleefd." De ex-Ajacied was in het verleden vaak transparant, maar dit kwam hem ook op boze reacties te staan.. bijvoorbeeld als hij na 23:00 uur nog iets op Social Media plaatste. Op Twitter vertelt hij daar meer over.

"Ik heb helaas altijd geprobeerd om transparant te zijn en alles gedeeld wat ik deed, want ik dacht dat fans het fijn vonden om een inkijkje te krijgen. Mijn eerste negatieve ervaring was toen ik ooit om 23.00 uur iets tweette en ik reacties van fans kreeg die zeiden dat ik moest gaan slapen, omdat het niet goed was om zo laat nog wakker te zijn. Lang verhaal kort: ik heb geleerd fans in de waan te laten dat ik om 23.00 uur al slaap."

Leven in een kooi

"Ik heb geleerd in een kooi te leven. Als je wint en goed speelt, is het goed en kun je naar buiten. Voor één of twee dagen. Maar als je verliest, kun je maar beter binnen blijven. En het belangrijkst: doen alsof je niet op je telefoon zit, want als ze erachter komen word je ervan beschuldigd dat een nederlaag je niets uitmaakt. Het is het einde van de wereld voor hen, dus dat moet het ook voor mij zijn. Zo is het leven van een voetballer..."

Enkele tweets van Ryan Babel donderdagavond