Van Nistelrooij schrikt van nieuws Van der Sar: "Dat komt hard binnen"

Voormalig PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is erg geschrokken van het nieuws dat Edwin van der Sar een hersenbloeding heeft gehad. De oud-spits is erg goed bevriend met de voormalig sportief directeur van Ajax.

Goede bekenden

"Annemarie (de vrouw van Van der Sar, red.) en Edwin zijn beide goede bekenden van ons", zegt Van Nistelrooij tegenover Shownieuws. "Onze families kennen elkaar goed. Het is natuurlijk vreselijk nieuws dat we allemaal gehoord hebben. Dat is toch heel hard binnengekomen. Ik wil de familie heel veel sterkte wensen."

In 2009 werd Annemarie van der Sar ook getroffen door een hersenbloeding. "Het enige waar we natuurlijk met zijn allen op hopen is een volledig herstel van Ed, wat ook met Annemarie natuurlijk is gebeurd", aldus Van Nistelrooij. "Ik weet dat hij sterk is en ik weet dat dit helemaal goed gaat komen, omdat hij zo ongelooflijk sterk is. Dat is het enige waar ik me aan vasthoud."

Stabiel maar zorgelijk

Van der Sar ligt op de intensive care in het Kroatische Split. Ajax deelde zaterdagmiddag een update over de situatie. 'Zijn toestand is stabiel, maar nog steeds zorgwekkend', schreven de Amsterdammers.

Feyenoord-doelman vertrekt