Op deze manier waakte Slot voor gemakzucht zondagmiddag: "Dat helpt ons niet"

Arne Slot heeft zondagmiddag met Feyenoord een grote slag gemaakt richting het kampioenschap. De Rotterdammers wonnen met 1-3 bij Sparta Rotterdam, waardoor het gat met de nummer 2 vergroot is naar 8 punten. Deze slag werd mede veroorzaakt door puntenverlies van Ajax tegen Go Ahead Eagles. Slot had een manier om ervoor te zorgen dat er geen gemakzucht of zenuwen binnen kon sluipen bij de Feyenoord-spelers.

"Het is heel prettig dat Ajax punten verspeelt, daar moeten we niet omheen draaien", begint Slot zijn verhaal. "Maar het helpt ons niet tijdens deze wedstrijden." De hoofdtrainer koos ervoor om zijn spelers niet te vertellen over wat er in Deventer gebeurd was zondagmiddag. "We hadden voor de wedstrijd al een goede uitgangspositie, dan moet je gewoon altijd alles geven."

Na afloop van de wedstrijd is de begeerde Feyenoord-trainer een tevreden man: "Je merkt gewoon heel sterk dat deze groep het met elkaar wil doen. De ene keer is die de uitblinker, vandaag was dat Timon Wellenreuther. De volgende keer is het iemand anders, dat is prettig voor de spelers. 

Ook interessant