Kökcü doet onthulling na zege in Rotterdamse derby: "Wij hadden geen idee"

Feyenoord heeft de achtervolgers voor de landstitel op acht punten gezet door de stadsderby tegen Sparta met 1-3 te winnen. Orkun Kökcü verscheen na het duel voor de camera van ESPN en werd hij gevraagd of het resultaat van Ajax in Deventer (0-0) voor motivatie had gezorgd. De aanvoerder van Feyenoord reageerde verbaasd: "Ik wist het echt niet. De trainer heeft het ook niet gezegd in de kleedkamer."

In Deventer liep Ajax averij op door gelijk te spelen tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord kreeg hierdoor tegen Sparta de kans om een gat van acht punten te slaan met de Amsterdammers én met PSV, die op gelijke hoogte staan. De Rotterdamse club greep deze kans met beide handen aan, maar Kökcü gaf na afloop van Sparta-Feyenoord te kennen dat de selectie niet op de hoogte was van het puntverlies van concurrent én rivaal Ajax. 

Tekst gaat verder onder de video

Slot vertelde dat er 'iets moois' kon wordengedaan

Kökcü kan door het nieuws over het puntverlies van Ajax de speech van trainer Arne Slot ook beter plaatsen: "Als ik naar dat moment terugga. Hij zei dat we iets moois konden doen vandaag. We hadden geen idee waarom, maar nu weet ik het pas", vertelde de aanvoerder van Feyenoord lachend voor de camera. 

De Turks international van Feyenoord blaast niet te hoog van de toren en weet ook waar de valkuilen zijn voor zijn club: "Ik denk dat hetzlefde moeten blijven doen. Het is ons om elke wedstrijd alles te geven. We kunnen niet verzaken, want dan krijgen we het moeilijk", aldus Kökcü.