Been noemt één Feyenoorder onderbelicht: "Maakt veel goed met zijn snelheid"

Feyenoord won ook in de negende speelronde van de Eredivisie vrijwel probleemloos en ditmaal was Vitesse de tegenstander in De Kuip. Na afloop van het duel pakt ESPN-analist Mario Been zijn moment om één speler te bewieroken.

Het gaat over David Hancko. De Slowaakse verdediger van Feyenoord is volgens hem vaak de rode draad in het succes van de Rotterdammers. "Het is een speler die vaak onderbelicht is. Hancko doet geen opvallende dingen, maar de dingen die hij doet, dat doet hij uitstekend. Zijn voordeel is dat hij ook nog eens met ruimte in zijn rug kan spelen. Hij kan heel veel goedmaken op basis van zijn snelheid", begint de voormalig trainer van de stadionclub.

"Durft door te dekken en aan de bal de goede oplossingen te vinden", gaat Been verder. "Voor Feyenoord is hij enorm belangrijk en uitstekend op zijn plek bij dit Feyenoord. Hij loopt zoveel gaten dicht, ook omdat Feyenoord veel op de helft van de tegenstander speelt. Ik wil het niet over bedragen hebben, maar het is een uitstekende speler." Ook collega Hans Kraay jr. is lovend over Hancko. "Ik blijf het zeggen: het is toch ongelooflijk dat voor 35 miljoen niemand in Engeland hem heeft opgehaald", vult hij tot slot aan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers