Slot komt met positieve update over Giménez richting CL-clash met Lazio

Feyenoord-trainer Arne Slot verwacht dat Santiago Giménez komende woensdag in actie kan komen in de Champions League-clash met Lazio. De Mexicaanse spits viel zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-0) geblesseerd uit.

Na ruim een uur spelen ging het mis voor 'Santi'. De 22-jarige aanvaller werd door Vitesse-verdediger Nicolas Isimat-Mirin geraakt op zijn linkerenkel, waarna hij strompelend het veld verliet en zich moest laten wisselen.

"Hij zei tegen mij dat hij een schop had gehad. Ja, een behoorlijke schop, maar dat is beter dan dat je enkel dubbel gaat of dat je je knieband verdraait. Ik heb goede hoop dat Santiago er woensdag weer bij is", vertelde Slot na afloop voor de camera van ESPN.

"Santiago is een speler die geweldig presteert en die ook best wel populair is bij de supporters", ging de 45-jarige oefenmeester verder. "Als hij op de grond ligt en een tik heeft gehad, dan worden de mensen misschien een beetje angstig. Dat kan ik me voorstellen".

Slot kon nog weinig prijsgeven over de inzetbaarheid van Yankuba Minteh tegen Lazio. "Bij Minteh was de medische staf minder positief. Hoe hij ervoor staat, zal morgen moeten blijken. Hij voelde in de sprint iets", aldus de coach van Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers