ZIEN! De meest waardevolle spelers van de Eredivisie en grootste stijgers!

De Eredivisie is spannender dan ooit en het Nederlandse voetbal viert hoogtijdagen in Europa met de coëfficiëntenpolonaise. Transfermarkt heeft weer de moeite genomen om de marktwaarden van spelers in de Eredivisie te updaten. Dit is een overzicht met de meest waardevolle spelers en grootste stijgers qua martkwaarde!

Grootste stijger is géén Feyenoorder

Feyenoord presteert uitstekend in de Eredivisie én daarbuiten. Op Transfermarkt worden de spelers uit de Rotterdamse selectie daar ook voor beloond. Zo zijn David Hancko, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman allen meer waard geworden. Echter is de eerste Feyenoorder pas terug te vinden op plek drie in de lijst met grootste stijgers (David Hancko van 12,5 miljoen euro naar 20 miljoen euro). De tweede plek is toebedeeld aan Mohammed Kudus (Ajax), waarvan de waarde met 10 miljoen euro is gestegen naar 30 miljoen euro. Xavi Simons van PSV bekleedt de eerste plek qua hoogste stijgingen. Hij is momenteel volgens Transfermarkt ook 30 miljoen euro waard, maar zijn waarde steeg met maar liefst 12,5 miljoen euro.

PSV Ajax Feyenoord Xavi Simons Kudus Wieffer Hancko Geertruida

Meest waardevolle speler daalt in waarde

In de lijst met meest waardevolle spelers is de traditionele top-3 volop aanwezig met een hoog Ajax-gehalte. De top-10 wordt geopend met verdediger Calvin Bassey, wiens waarde van 18 miljoen euro ongewijzigd bleef. Hierna volgen Geertruida (eveneens 18 miljoen euro) en Hancko (20 miljoen euro) van Feyenoord. Steven Bergwijn bekleedt plek 7, maar zag zijn waarde met 3 miljoen euro zakken naar 24 miljoen euro. Kudus, Orkun Kökcü (Feyenoord) én Simons delen de vierde plek met een waarde van 30 miljoen euro. Hierbij steeg de aanvoerder van Feyenoord 3 miljoen euro in waarde. De tweede plek wordt gedeeld door PSV'er Ibrahim Sangaré, die 3 miljoen euro in waarde steeg, en Edson Álvarez, die 5 miljoen euro in waarde steeg. De eerste plaats, en dus meest waardevolle speler in de Eredivisie volgens Transfermarkt, is nog steeds Jurrien Timber met 42 miljoen euro. Dit was hiervoor 45 miljoen euro.

Ajax PSV Feyenoord Timber Alvarez Sangaré Kudus Simons Kokcu