Ajax-transfer aanstaande: "Ik weet vrij zeker dat hij naar Ajax gaat"

Eduard Spertsyan wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe aanwinst van Ajax, zo meldt Russische sportverslaggever Andrey Pankov bij VoetbalPrimeur. De aanvallende middenvelder van FK Krasnodar speelde een geweldig seizoen in Rusland, waardoor Sven Mislintat zijn oog heeft laten vallen op de Armeen.

Perfecte middenvelder voor Ajax

Pankov vertelt onder meer over de kwaliteiten van de Armeens internationa. Volgens de Russische journalist kan de speler vergeleken worden met Donny van de Beek en Davy Klaassen, vanwege zijn loopacties. "Spertsyan is een heel kalme en slimme middenvelder. Hij is de beste aangever in de Russische competitie", aldus Pankov. De Armeense international scoorde dit seizoen veertien keer en gaf ook nog eens veertien assists in 41 officiële duels.

"Hij houdt ervan om aan de bal te zijn en overziet het spel uitstekend", vervolgt Pankov. Ook een individuele actie zit volgens de sportverslaggever in het pakket van de Armeen. "Hij kan tegenstanders voorbij dribbelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed in de speelstijl van Ajax past. Zijn techniek en visie zijn perfect voor de Nederlandse competitie. Hij is ook een heel positieve jongen, dat zal hem helpen om zich aan te passen."

Transfer aanstaande

Pankov gaat er nog steeds vanuit dat Spertsyan komend seizoen in de Johan Cruijff Arena valt te bewonderen. Hij bracht de interesse als eerst naar buiten. "Ik weet dat er onder meer ook belangstelling uit Duitsland is, maar weet vrij zeker dat hij naar Ajax gaat."

Feyenoord-doelman vertrekt