Ajax-target gaat contract tekenen bij Spaanse grootmacht

Arda Güler zal snel gepresenteerd worden door FC Barcelona. Het Turkse supertalent staat aan de vooravond van een transfer naar de Spaanse kampioen, zo meldt Mundo Deportivo zondagochtend.

Direct uitlenen

Güler staat al een tijdje op de radar van veel Europese grootmachten. Zo zijn, naast de Catalanen, onder meer ook Real Madrid en Ajax nadrukkelijk in de race voor de middenvelder. Aan de transfersoap rondom de kleine middenvelder wil Barcelona een einde maken. De Catalanen zijn dicht bij een akkoord met het Turkse toptalent. Mede door de financiële situatie van de club denkt voorzitter Joan Laporta aan een bijzondere constructie in het contract van Güler. Hij zou namelijk direct uitgeleend worden aan zijn huidige club Fenerbahçe.

Financiële problemen

Naast het uitlenen van Güler, wil Barcelona de transfer ook in twee delen kunnen betalen. De Turks-international kan voor 17,5 miljoen opgepikt worden in Turkije, maar zelfs dit schamele bedrag lijkt te gortig voor het wankelende Barcelona. Zeker na de transfer van Ilkay Gündogan, moeten de Catalanen goed op de centen letten om niet in problemen te komen met La Liga en de Financial Fair Play reglementen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers