FC Utrecht-fans boycotten wedstrijd tegen Ajax na besluit Gemeente Amsterdam

FC Utrecht-fans boycotten komende zondag de uitwedstrijd tegen Ajax. Reden hiervoor is het besluit van de Gemeente Amsterdam om geen extra supporters toe te laten tot het uitvak, zoals eerder was afgesproken.

FC Utrecht kreeg in eerste instantie 500 kaarten voor het uitvak in de Johan Cruijff ArenA. Er werd afgesproken dat als deze allemaal verkocht waren, er 100 tot 150 extra kaarten bij zouden komen. Ajax en hun supportersvereniging zijn akkoord, maar de Gemeente Amsterdam heeft er nu een stokje voor gestoken, schrijft de supportersvereniging van de club uit de Domstad op Facebook. Dit omdat er niet genoeg politie beschikbaar zou zijn om de veiligheid te waarborgen bij aanwezigheid van dit extra aantal fans.

'Onbegrijpelijk en onacceptabel'
FC Utrecht en Ajax hebben een periode geen uitsupporters mee mogen nemen naar de onderlinge wedstrijden. Jaren geleden is het traject ingezet met de twee clubs, de beide supportersverenigingen, politie, gemeenten en de KNVB om de verstandhoudingen te verbeteren. 'Het is voor ons onbegrijpelijk en onacceptabel dat de Gemeente Amsterdam het ingezette en vergevorderde normalisatietraject geweld aandoet en gemaakte afspraken niet nakomt. De Gemeente Amsterdam is hierdoor een zeer onbetrouwbare gesprekspartner gebleken', valt te lezen op de Facebook pagina. 

In gesprek met FC Utrecht heeft de supportersvereniging besloten de wedstrijd te boycotten. Er zal zondag een protestactie worden gehouden, maar hier is nog geen informatie over bekend gemaakt.