'Feyenoord druk in onderhandeling; Pedersen staat voor vertrek'

Marcus Pedersen lijkt slachtoffer te worden van het inlijven van Bart Nieuwkoop. Volgens het Algemeen Dagblad is Feyenoord namelijk druk in onderhandeling met het Italiaanse Torino FC over de Noorse rechtsback. De verwachting is dat het snel rond gaat komen.

Dat betekent dat de Italianen eindelijk daadkrachtig zijn, omdat er al langere tijd sprake is van interesse in de vleugelverdediger vanuit de Serie A-club. De Rotterdammers gaan winst maken op de Noor, want hij zal voor zo'n zeven miljoen euro gaan verkassen en dat is vijf miljoen meer dan het aankoopbedrag. Pedersen had nog tot medio 2026 een contract in De Kuip.

Het lijkt te maken te hebben met het klappen van de Lutsharel Geertruida-deal. Nieuwkoop werd namelijk teruggehaald om zijn plek in te nemen, maar op het laatste moment ging RB Leipzig tóch voor een andere kandidaat en was er ineens geen sprake meer van een vertrek. "Nu zitten we wel erg ruim in de opties voor de positie van rechtsback. Misschien dat er nog iets gaat gebeuren op dat vlak", zei trainer Arne Slot al op de persconferentie vrijdagmiddag.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers