Nieuwkoop twijfelde geen moment over terugkeer naar Feyenoord: "Altijd mijn cluppie gebleven"

Bart Nieuwkoop werd eerder deze week terug naar De Kuip gehaald door Feyenoord en daar is de vleugelverdediger erg blij mee. In zijn eerste interview met de clubkanalen vertelt hij over de bliksemtransfer naar zijn oude liefde.

"Ik wist dat er een lichte interesse was, maar op een gegeven moment gaat het dan super snel. Ik ben hier twee jaar geleden weggegaan, na tien hele mooie jaren, en het is altijd mijn cluppie gebleven. Als je dan hoort van de interesse dan is het voor mij niet moeilijk om de keuze te maken om terug te keren. Het voelt als thuiskomen, ondanks dat er een aantal nieuwe gezichten zijn hier", begint hij.

Bij Royale Union Saint-Gilloise groeide hij in korte tijd uit tot belangrijke pion in de basiself en hij blikt terug op die periode. "Die twee jaren zijn goed voor mij geweest. Gegroeid als speler, maar ook als mens. Nu is het tijd voor een mooie stap", doelt Nieuwkoop op zijn terugkeer. "Ik heb in die periode zo'n 90 wedstrijden gespeeld en dat is natuurlijk goed voor de ontwikkeling."

Zijn doelen in Rotterdam-Zuid zijn duidelijk en trainer Arne Slot heeft al een verzoek bij de nieuwe aanwinst ingediend. "Hij is een fan van de intensiteit die ik kan leveren in wedstrijden en hij heeft gevraagd om dat ook hier te gaan brengen. Ik kijk het meeste uit naar de thuiswedstrijden in De Kuip. Ik heb er afgelopen twee seizoenen genoeg bezocht als supporter, maar het is mooi om nu weer op het veld te mogen staan", besluit Nieuwkoop.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers