Alireza Jahanbakhsh viert 30e verjaardag: dit is zijn transferstatus

Alireza Jahanbakhsh viert vandaag zijn 30e verjaardag. De aanvaller is een bekend gezicht in de Eredivisie, waarin hij in 167 wedstrijden goed was voor 48 doelpunten en 41 assists. In dienst van Feyenoord lijkt zijn toekomst telkens een grote vraag. Wat is de transferstatus van Jahanbakhsh?

In de zomer van 2021 haalde Feyenoord aanvaller Jahanbakhsh terug naar Nederland. Eerder maakte Jahanbakhsh furore in dienst van AZ, waar hij een transfer naar de Premier League verdiende. Die liep uiteindelijk zoals de Iraniër had gehoopt. Zijn eerste seizoen bij Feyenoord liep echter stroef. In 42 optredens kon Jahanbakhsh slechts voor acht doelpunten en vier assists zorgen. Vorig seizoen liep het iets beter; acht doelpunten en tien assists in 41 optredens.

Concurrenten Jahanbakhsh

Dit seizoen kent Jahanbakhsh de nodige concurrenten bij Feyenoord. Het leek dan ook dat de aanvaller zou vertrekken uit De Kuip. Vorig seizoen ging Jahanbakhsh al de strijd aan met Javairô Dilrosun, waar ook nog Patrik Walemark als optie op rechtsbuiten gold. Deze zomer is daar met Newcastle United-huurling Yankuba Minteh een extra concurrent bijgekomen. Daarnaast kan zomeraanwinst Calvin Stengs ook op rechtsbuiten uit de voeten.

Transferstatus Jahanbakhsh

Met nieuwkomers leek er een einde te zijn gekomen aan het hoofdstuk-Feyenoord voor Jahanbakhsh. Toch wil de aanvaller daar zelf niks van weten. Jahanbakhsh beschikt nog over een contract tot medio 2024, met een cluboptie van één jaar. Het management van Jahanbakhsh gaf dan ook aan dat de voorkeur van de aanvaller is om bij Feyenoord te blijven. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen stond Jahanbakhsh dan ook 'gewoon' in de basis. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers