Bosz spaart PSV'er: "Ik heb hem in bescherming genomen"

PSV won na een slechte eerste helft met 1-3 op bezoek bij Vitesse. Na de eerste helft voerde Peter Bosz drie wissels door en sindsdien begon het bij vlagen te lopen aan Eindhovense zijde. Isaac Babadi werd ook gewisseld, maar dat is een bewuste keuze van de ervaren trainer.

Het heeft vooral te maken met het feit dat Bosz hem niet iedere week wil blootstellen aan hoge verwachtingen. "Isaac is een jongen die net begint en drie geweldige wedstrijden gespeeld heeft voor een achttienjarige die uit de jeugd komt. Dan wil ik hem niet iedere wedstrijd voor de leeuwen gooien", zegt hij na afloop van het uitduel. 

Daarnaast was ontevredenheid over de eerste 45 minuten ook een belangrijke factor in het besluit om te wisselen. "De jongens die vandaag minder goed speelden, waren met name de jongens die tot nu toe nog alles hadden gespeeld. Ik heb Isaac in bescherming genomen", licht hij verder toe. Babadi is nog altijd in onderhandeling met PSV over een nieuw contract, terwijl Malik Tillman op huurbasis is overgenomen van Bayern München.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers