Van den Belt baalde in de winter: "Had graag toen al stap gemaakt"

Thomas van den Belt maakt deze zomer de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. Inmiddels is de middenvelder gepresenteerd bij de landskampioen. De Nederlander had achteraf liever in de winter al de stap gemaakt naar de Rotterdammers, maar daar wilden de Zwollenaren niet aan meewerken.

Speler van het jaar

"Toen vond ik het heel lastig, omdat ik graag een stap had willen maken", vertelt Van den Belt in gesprek met de clubkanalen van Feyenoord. "Ik kon toen niet gelijk die stap maken, dus dat was jammer. Maar nu is het wel oké." Van den Belt speelde de tweede seizoenshelft dus nog in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij tot speler van het jaar werd gekroond.

Geen kampioen, wel promotie

Uiteindelijk promoveerde Van den Belt met PEC Zwolle. Ondanks het mislopen van het kampioenschap, kijkt hij met een blij gevoel terug op het seizoen. "Achteraf gezien zijn we gepromoveerd en heb ik het op een mooie en positieve manier af kunnen sluiten. Feyenoord heeft het natuurlijk ook goed gedaan en ik heb het bij Zwolle mooi afgesloten. Dus achteraf heb ik er zeker vrede mee."

Feyenoord-doelman vertrekt