Slot winnaar Rinus Michels Award 2023

Arne Slot heeft voor het tweede jaar op rij de Rinus Michels Award gewonnen. De prijs voor beste trainer van de Eredivisie ging ook vorig jaar al naar de coach van Feyenoord, maar na het kampioenschap met de Rotterdammers had hij dit jaar natuurlijk ook weer een hele grote kans.

De andere genomineerden waren Ron Jans (FC Twente), Pascal Jansen (AZ) en Joseph Oosting (RKC) en Maurice Steijn (Sparta). Deze trainers haalden allebei de finale van de play-offs voor Europees voetbal, waarin Sparta zijn meerdere moest erkennen in de Tukkers. Sparta eindigde in de Eredivisie op een sensationele zesde plaats. De beloning voor Steijn werd echter niet de Rinus Michels Award, maar een kans als trainer bij Ajax.

Het is pas de vierde keer dat een trainer de prijs twee jaar op rij wint. Hiervoor deden dat Guus Hiddink (2005 en 2006), Frank de Boer (2013 en 2014) en Erik ten Hag (2019 en 2021). Slot is überhaupt pas de tweede Feyenoord-trainer die deze prijs wint. Op Slot na lukte dat alleen Ronald Koeman in 2012.

Feyenoord-doelman vertrekt