Dennis Bergkamp en Dirk Kuyt willen Engelse voetbalclub kopen

Dennis Bergkamp en Dirk Kuyt maken samen met Henrik Larsson en Ronald Koeman (als adviseur) onderdeel uit van een consortium dat de Engelse League One-club Wycombe Wanderers wil kopen, zo melden Engelse media. Hoewel er flink wat concurrentie is, zou de delegatie volgens The Athletic een goede kans maken. 

De Engelse club, uitkomend op het derde niveau van Engeland, is nu nog in handen van een groep van 800 supporters. Zij willen de club nu verkopen in de hoop op een sportieve impuls. Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, aangezien zaakwaarnemer Rob Jansen in juni aan Jaïr in goed Gezelschap (op NPO 1) al over zijn plannen vertelde om dit ooit samen met onder andere Dirk Kuyt te doen.

"Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen. De spelers hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken."