Ajax laat oog vallen op Braziliaanse Nederlander: 'Bod van 2,5 miljoen euro geaccepteerd'

Ajax zou weer willen gaan shoppen op de Zuid-Amerikaanse markt. De Amsterdammers zouden Camilo Reijers op het oog hebben, een Braziliaanse Nederlander die bij Ponte Preta speelt. Het Braziliaanse medium Futebol Interior meldt dat de kans groot is dat de 20-jarige in januari naar Amsterdam komt.

Ajax zou 2,5 miljoen euro betalen voor Reijers. Daarmee krijgt het 50% van de rechten in handen van de speler die op dit moment met Porte Preza op het tweede Braziliaanse niveau speelt. Hij was in 27 wedstrijden twee keer trefzeker en kan zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld uit de voeten.

Bod geaccepteerd
Jeugdcoördinator van Porte Preta, Fábio Barrozo, verklapt dat Ajax al sinds augustus aan het onderhandelen was over een transfer van Reijers. De Braziliaanse club zou op dit moment hard geld nodig hebben en heeft daarom een tweede bod van 2,5 miljoen euro geaccepteerd. De recente bestuursovername zou een deal eventueel nog in de weg kunnen staan, wordt gemeld. 

Nederlands paspoort
"Ze vonden Camilo erg goed", laat Barrozo weten over Ajax. "Een bijkomend voordeel is dat hij een Nederlands paspoort heeft. Hij woont in Holambra (een door Nederlandse immigranten gesticht dorp, red.) en komt daar ook vandaan. Het idee was om hem in januari volgend jaar naar Nederland te laten gaan." Ponte Preta laat in een reactie weten nog geen voorstel te hebben ontvangen.