Ryan Babel nagelt 12-jarige aan de schandpaal en ouders reageren meteen

Een 12-jarige voetbalfan bedenkt zich de volgende keer waarschijnlijk wel twee keer alvorens hij op social media weer een haat-berichtje stuurt naar Ryan Babel. De 33-jarige aanvaller van het Nederlands elftal, die na de winterstop op huurbasis voor Ajax uitkwam, nagelde de tiener op Instagram aan de schandpaal. Of: leerde hem een lesje. 

"Fuck jou, homo. Zielig persoon, rot toch op", reageerde de jongeman. 

Waarop Babel reageerde en uitlegde waarom hij het publiekelijk deelde met iedereen. 

“De taal van onze nieuwe generatie. Soms is het nodig om fans te laten begrijpen dat ze niet van alles kunnen roepen. Je bent oud genoeg om op Instagram te zitten en dit zijn de consequenties. Ik hoop dat je ouders harder op gaan treden.'

Ouders

En de ouders reageerden inmiddels via VTBL. “Het was een actie van een 12-jarig kind dat zich op heeft laten jutten om stoer te doen. Hij heeft de gevolgen onderschat. Ik wil graag benadrukken dat het niets met racisme te maken heeft”, aldus de vader. “Hij zit er echt heel erg mee en heeft enorme spijt. Wij hopen in contact te komen met Ryan Babel om onze verontschuldigingen aan te bieden.” 

Laatste dag bij Ajax

Babel beleefde dinsdag zijn laatste dag bij Ajax, en sommige fans waren daar blij mee. Hopelijk hielden ze het netjes in de reactiemogelijkheid, want Babel leest alles mee... Een gewaarshuwd mens..