Spelerspaspoort: Feyenoord-target Robertone kan clubrecord verbreken

Feyenoord heeft interesse in Lucas Robertone. De Argentijnse middenvelder komt momenteel uit voor het Spaanse UD Almeria en kende afgelopen seizoen een sterk jaar bij de laagvlieger in de hoogste divisie van Spanje. Gianluca Di Marzio noemt dat Robertone zo’n 10 miljoen euro moet gaan kosten. Voetbalflitsen deed onderzoek naar de 26-jarige Argentijn.

Lucas Gastón Robertone werd op 18 maart 1997 geboren in Concordia, Argentinië. Op 14-jarige leeftijd werd hij door Vélez Sarsfield bij de jeugdopleiding gehaald. Voor deze club maakte hij in 2016 zijn professionele debuut. In 2018 groeide Robertone uit tot vaste waarde bij de club, die dat jaar weer op het hoogste niveau van Argentinië uitkwam. In 2020 besloot UD Almeria 6,4 miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder.

De club kwam uit op het tweede niveau van Spanje en had met de aankoop van Robertone haar pijlen gericht op het promoveren naar de hoogste divisie. Na een ietwat lastig eerste jaar, ontpopte Robertone zich in het seizoen 2021/2022 tot een belangrijke schakel in de formatie die promotie naar de hoogste divisie wist af te dwingen. Afgelopen seizoen zette Robertone deze vorm keurig door en was hij één van de redenen dat UD Almeria zich met één punt boven de degradatiestreep wist te handhaven. De middenvelder was in 37 wedstrijden in de La Liga afgelopen seizoen goed voor twee doelpunten en zeven assists.

Tekst gaat verder onder video

Man van 10 miljoen kan recordaankoop worden

Met een prijskaartje van 10 miljoen euro zou Robertone de duurste aankoop uit de geschiedenis van Feyenoord kunnen worden. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn huidige marktwaarde zo’n 7 miljoen euro. Zijn prijskaartje heeft er alles mee te maken dat hij tot medio 2028 nog vast ligt bij UD Almeria.

Feyenoord-doelman vertrekt