Wat gaat er gebeuren met Van Halst: "Hij heeft toch geen autoriteit?"

Valentijn Driessen vraagt zich af wat de rol van Jan van Halst is bij Ajax. Volgens de journalist van De Telegraaf is het ondenkbaar dat de interim-voorzitter van de Rvc besluiten kan doorvoeren, daar hij in maart alweer vertrekt uit Amsterdam.

In de nieuwe aflevering van Kick-off de podcast bevindt Van Halst zich nu in niemandsland. De oud-speler van Ajax moet in maart plaatsmaken voor Alex Kroes. "Welke autoriteit heeft Jan van Halst bij Ajax nadat hem te verstaan is gegeven dat 15 maart zijn laatste werkdag is? Ik vraag me af wat hij de komende zes maanden gaat doen als hij nog in dienst is. Gaat hij nog beleid maken? Wie gaat de technisch directeur aanstellen? Gaat hij zich daarmee bemoeien?"

De journalist vindt dat Menno Geelen de enige geschikte kandidaat was voor de interim-functie. "Ik had het zelf veel verstandiger gevonden als Ajax vast had gehouden aan hun eerste keuze Menno Geelen. Dat is de commercieel directeur, die was daarvoor voorbestemd. Als er geen andere directeur beschikbaar zou zijn, zou hij het tijdelijk overnemen tot er een nieuwe directeur gevonden was. Dat is iemand die wél bij de club blijft", aldus Driessen. 

Ook interessant