Feyenoord 1-2 AS Roma in 2015: waar zijn de spelers nu?

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord in De Kuip AS Roma ontvangt. In het seizoen 2014/15 kwamen de twee teams elkaar ook tegen in de Europa League. De wedstrijd ontspoorde, mede door de beslissingen van de Franse arbiter Clement Turpin, volledig en Feyenoord verloor het duel met 1-2.

In Rotterdam was Fred Rutten de trainer destijds, terwijl Rudi Garcia (nu coach van Cristiano Ronaldo) AS Roma onder zijn hoede had. Feyenoord speelde in De Kuip met slechts één pure aanvaller in een verdedigende formatie. Kenneth Vermeer stond op doel, terwijl achterin Rick Karsdorp, Khalid Boulahrouz, Sven van Beek, Terence Kongolo en Miguel Nelom aan de aftrap begonnen. Het middenveld werd gevormd door Jordy Clasie (aanvoerder), Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena, terwijl ook Jens Toornstra opgesteld stond. Colin Kazim-Richards was de enige echte aanvaller in de basisopstelling.

Waar zijn de Feyenoorders nu actief?

Vermeer keept nu voor FC Cincinnatti in de Verenigde Staten. Boulahrouz speelde het seizoen 2014/15 zijn laatste wedstrijden als profvoetballer en is momenteel assistent trainer bij AZ. Rick Karsdorp speelt in het seizoen 2022/23 nu voor de toenmalig tegenstander AS Roma. Naast de rechtsback stonden nog vijf spelers uit de eigen jeugd op het veld. Van Beek staat momenteel onder contract bij sc Heerenveen, Terence Kongolo speelt zijn wedstrijden op huurbasis bij Le Havre, Clasie speelt voor AZ en Vilhena speelt in Salernitana. Nelom heeft zijn carrière recentelijk beëindigd nadat hij na Feyenoord nog uitkwam voor Sparta (op huurbasis), Hibernian in Schotland en Willem II.

Karim El Ahmadi speelde na Feyenoord nog voor Al-Ittihad in Saudi-Arabië en beëindigde daar zijn carrière. Jens Toornstra speelde bijna zijn hele carrière voor Feyenoord, maar is momenteel in dienst van FC Utrecht en dat laatste speler uit de basisopstelling, Kazim-Richards, speelt in Turkije voor Karagümrük. De doelpuntenmaker, Elvis Manu, is dit seizoen weer teruggekeerd naar de Eredivisie en vecht met FC Groningen tegen degradatie. 

Ook interessant