Koeman over Oranje-international: "zit bij de voorselectie, maar maak me zorgen"

Ronald Koeman gaat Jasper Cillessen opnemen in zijn voorselectie voor Oranje. De bondscoach geeft toe dat hij zich zorgen maakt over de mentale gesteldheid van de doelman, maar wil hem niet zomaar uit zijn voorselectie laten.

Cillessen komt de laatste weken vaak negatief in het nieuws. Na zijn grote fout tegen sc Heerenveen, vorige week zaterdag, ging hij afgelopen week tegen FC Twente weer bijna in de fout. De doelman oogt niet stabiel, ziet ook Koeman. "Ja, daar maak ik me wel zorgen om. Ik praat er ook met Patrick (Lodewijks, keeperstrainer, red.) over. Hij is ook twee keer bij NEC geweest en heeft daar met Jasper gesproken", aldus de bondscoach bij Goedemorgen Eredivisie.

Eerder dit seizoen ging Cillessen ook al twee keer in de fout tegen Vitesse. "Oke, dat zal iedere keeper overkomen. Maar ik schrok meer van die laatste goal tegen Heerenveen. En dan zie je toch, en ik heb gisteren ook beelden gezien, een stukje onzekerheid en vertrouwen dat hij als keeper op dat moment mist."

Koeman twijfelt niet om hem niet op te nemen in de voorselectie voor het Nederlands elftal. Oranje speelt op 14 juni de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. "Hij staat op de voorselectie ja", vervolgens wordt de fout nogmaals aangehaald. "Ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die een keeper een keer maakt. Volgens mij heeft dit met zijn hele situatie te maken. Normaal is het gewoon een erg goede keeper. Dan accepteer je ook foutjes. Maar het zijn er wel een aantal in een korte periode. Maar om definitief te zeggen dat hij niet meer in beeld is, vind ik ook niet terecht."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers