Derksen kraakt Ajax-beleid: "Vertrek van die 'dickpickventer' veel te licht opgevangen"

Johan Derksen heeft bij Vandaag Inside hard uitgehaald naar de gang van zaken bij Ajax. Dinsdag werd bekend dat de wegen van technisch manager Gerry Hamstra en de Amsterdammers gaan scheiden. Julian Ward wordt als vervanger genoemd in de hoofdstad en Valentijn Driessen snapt daar niks van: "Niemand heeft ooit van die man gehoord."

"Het is echt een belachelijke beslissing", vindt Derksen. "Hij weet niks van de Nederlandse cultuur of de jeugdopleiding." Chef-voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen is het met hem eens: "En niks van Ajax. Hij is de derde keus, dus hoe kom je bij die man terecht. Omdat hij toevallig twee goede aankopen heeft gedaan bij Liverpool?", vraagt hij zich hardop af.

Vertrek Overmars en ongeschikte Van der Sar

Derksen denkt dat het probleem veel groter is dan de meeste mensen denken: "Alle afdelingen van Ajax worden bezet door lichtgewichten. De Raad van Commissarissen heeft het volledig uit de hand laten lopen. Het vertrek van onze 'dickpickventer' (Marc Overmars, red) is veel te licht opgenomen. Toen is de belangrijkste man weggevallen door zijn eigen gedrag. Ze dachten dat Edwin van der Sar dat wel even op zou vangen, maar dat doet hij niet. Die is al jaren totaal ongeschikt voor zijn functie", eindigt 'de snor' zijn relaas.