VI over Feyenoord-PSV: "Gekeken naar zuivere speeltijd was 9 minuten blessuretijd te veel"

Tijdens en na afloop van de wedstrijd Feyenoord - PSV (2-2) was er veel kritiek op de beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie. In het slotakkoord van de wedstrijd besloot de leidsman om een blessuretijd van maarliefst negen minuten aan het duel toe te voegen, iets wat tot verbazing leidde onder de aanhang van PSV. Voetbal International zocht uit of deze kritiek terecht is en komt tot de conclusie dat negen minuten te veel was.

Er gebeurde genoeg in de wedstrijd, zo werd deze een aantal keren onderbroken. Er werd negen keer gewisseld, de VAR greep in en Armando Obispo werd met een rode kaart van het veld gestuurd. In totaal was er in de reguliere speeltijd een zuivere speeltijd van 26 minuten en 53 seconden. Dat ligt beduidend hoger dan het seizoensgemiddelde van 25 minuten en 35 seconden. Gemiddeld fluiten scheidsrechters dit seizoen na 5 minuten en 15 seconden blessuretijd af. Ondanks dat de zuivere speeltijd beduidend hoger lag, voegde scheidsrechter Makkelie liefst 9 minuten blessuretijd toe, tot onvrede van de PSV-fans. Een dag na het gelijkspel blijkt nu dus dat op basis van de eerdergenoemde statistieken, de beslissing niet geheel terecht was.