Vijf keer dat Danny Makkelie de gebeten hond was

Danny Makkelie debuteerde in 2009 als scheidsrechter in de Eredivisie en fluit tegenwoordig ook al een aantal jaren op Europees niveau. Zo was de in Curaçao geboren politie-inspecteur afgelopen WK in Qatar ook actief. Desondanks is Makkelie meermaals het mikpunt van kritiek, zowel op het nationale als internationale podium.

Eredivisie 2022/23: Feyenoord - PSV (2-2)

Gisteren was hij de gebeten hond na Feyenoord-PSV (2-2). De scheidsrechter besloot, na inmenging van de VAR, Armando Obispo een rode kaart te geven en gaf later negen minuten extra tijd. Hierin scoorden de Rotterdammers de gelijkmaker. Luuk de Jong, aanvoerder van PSV, maakte van zijn hart geen moordkuil na afloop van de topper. Hij was het absoluut niet eens met de extra tijd en vond dat Makkelie überhaupt veel in het voordeel van Feyenoord floot. 

Eredivisie 2022/23: Vitesse - NEC (0-0)

Laatst moest Makkelie het vergelden na zijn optreden in de Gelderse Derby. De scheidsrechter besloot Oussama Tannane rood te geven, terwijl hij een harde charge van Maximilian Wittek met geel afdeed. Dit was volgens vele fans, en oud-scheidsrechter Mario van der Ende, niet de juiste beslissing.

WK 2022: Polen - Argentinië (0-2)

Op het WK ging Makkelie, samen met VAR Pol van Boekel, voor de ogen van de hele wereld grof in de fout. Poolse doelman Wocjiech Szczęsny kwam tijdens een hoekschop in botsing met Argentijnse superster en latere wereldkampioen Lionel Messi. Na een seintje van de VAR gaf Makkelie een penalty en daar viel de hele wereld overheen. 

Eredivisie 2022/23: Ajax - PSV (1-2)

Ook tijdens het duel tussen Ajax en PSV eerder dit seizoen kreeg Makkelie bakken met kritiek. In deze verhitte topper moest hij meermaals een opstootje sussen en gaf de scheidsrechter (maar) vijf gele kaarten. Volgens de kijker ontspoorde de wedstrijd hierdoor volledig. 

Champions League 2022/23: Spurs - Sporting CP (1-1)

Een furieuze Antonio Conte op de persconferentie na het Champions League duel tussen zijn Tottenham Hotspur en Sporting Lissabon. Op aanraden van de VAR keurde Makkelie in de slotfase van de wedstrijd het 'winnende doelpunt' van Harry Kane af en dit kwam hem niet op lovende kritieken te staan.