'PEC Zwolle wil middenvelder losweken bij Feyenoord'

PEC Zwolle heeft zijn pijlen gericht op Feyenoord-middenvelder Lennard Hartjes, meldt 1908. Het zou gaan om een uitleenperiode.

Naar verluidt zijn PEC Zwolle en Feyenoord in onderhandeling over Hartjes. De kersverse promovendus zou voor een definitieve transfer willen gaan, maar gezien de financiële situatie van de club lijkt de mogelijke deal uit te gaan draaien op een uitleenperiode. PEC Zwolle neemt wel het salaris van de twintigjarige middenvelder over.

Hartjes geniet ook interesse van SC Cambuur, dat echter nog geen officiële toenadering naar Feyenoord heeft gezocht. Verder zou er nog wat sluimerende belangstelling van Excelsior, SC Heerenveen en FC Emmen zijn.

Hartjes kwam via de jeugdopleidingen van Spijkenisse en Sparta Rotterdam in 2015 terecht bij Feyenoord. De middenvelder speelde tot dusver twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Stadionclub. Afgelopen seizoen werd Hartjes uitgeleend aan Roda JC Kerkrade, waar hij tot 34 duels kwam. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en één assist. Volgens Transfermarkt ligt zijn marktwaarde op 300.000 euro.