Transfer Van de Beek naar Real rond? "De vraag is alleen wanneer hij in Madrid gepresenteerd wordt"

De overgang van Donny van de Beek naar Real Madrid is rond, het is alleen nog de vraag wanneer de transfer gaat plaatsvinden. Dat stelt voormalig chef sport van De Telegraaf Jaap de Groot zaterdag in zijn column in Het Parool. Van de Beek geniet de interesse van Real Madrid, maar volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars blijft de voetballer deze zomer (waarschijnlijk) bij Ajax. 

De Groot zet daar zijn vraagtekens bij. "Dat hij naar de Spaanse hoofdstad afreist, staat overigens vast, de vraag is alleen wanneer." Volgens de journalist is de overgang van Van de Beek naar Real rond. "De vraag is alleen wanneer hij in Madrid gepresenteerd wordt. Real wil hem per direct overnemen, maar naar verluidt zou de raad van commissarissen van Ajax Marc Overmars hebben verzocht voor een constructie te gaan waarbij Van de Beek wordt verkocht en vervolgens een jaar aan Ajax wordt verhuurd."

Volgens De Groot kan Ajax Van de Beek op dit moment niet verliezen, omdat de club zich nog niet definitief heeft geplaatst voor de Champions League. "Daarom moet er serieus rekening mee worden gehouden dat pas dan duidelijk wordt of Donny van de Beek per direct naar Real Madrid vertrekt of in de zomer van 2020."