Kenneth Perez is kritisch na #AJAVOL en kraakt tweetal in voorhoede Ajax

Ajax kwam in speelronde 18 niet voorbij FC Volendam. In Amsterdam eindigde het duel tussen de twee Noord-Hollandse clubs in een gelijkspel (1-1). Kenneth Perez zag Steven Bergwijn zich 'misdragen' na zijn wissel in de tweede helft en is daarnaast geschokken van Brian Brobbey's kwaliteiten tijdens de wedstrijd van de Amsterdammers.

Bergwijn werd na een uur spelen van het veld gehaald samen met Calvin Bassey. Mohammed Kudus, die de gelijkmaker scoorde voor Ajax, en Francisco Conceição kwamen in het veld. Bergwijn, die voor ruim 30 miljoen werd aangetrokken, was zichtbaar gefrustreerd na zijn wissel: "Soms moet je ook heel even nadenken in welke situatie een trainer zit", stelt Perez bij ESPN, die het gedrag van de Ajax-aanvaller 'niet oké' vindt. De analist vond Bergwijn niet eens heel slecht spelen: "Ik vond dat hij wel probeerde mensen op te zoeken en met zijn fysiek en snelheid probeerde wat te bewerkstelligen. Het lukte niet allemaal, maar hij deed het wel degelijk", aldus Perez, die het schrijnend vond om te zien dat de spelers wel hun best deden, maar dat het niet lukte. "Dat geef toch wel hoe moeizaam het allemaal gaat", stelt de Deen, die in het verleden ook voor Ajax uitkwam.

Tekst gaat verder onder het Twitter-bericht

"Fysiek prachtexemplaar, maar geen inhoud"

Perez licht daarnaast Brian Brobbey uit na afloop van Ajax-FC Volendam. De spits stond 90 minuten binnen de lijnen, maar kwam niet tot scoren. Tot overmaat van ramp kreeg hij in de slotfase last van lichte pijntjes. De Deense analist vindt het opvallend dat de spits van Ajax opnieuw met fysieke ongemakken kampte: "Dat is toch best opvallend? Dat je niet meer kan in een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, waarin je niet hoeft te lopen", aldus Perez, die vervolgens aangeeft dat Brobbey ver van de absolute top verwijderd is. "Het is een fysiek prachtexemplaar, maar als je bedenkt hoeveel meters je eigenlijk moet kunnen afleggen en sprinten om in de absolute top te kunnen spelen. Dan is hij daar ver van verwijderd", concludeert Perez.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt