Memphis Depay trots op boezemvriend en Ajax-speler: "Wist wel dat het zou komen"

Memphis Depay is erg trots op Quincy Promes, die na een moeizame start zijn draai heeft gevonden bij Ajax. 

"Het doet me erg goed hoe Quincy bezig is bij Ajax", zegt Memphis is een interview met Voetbal International. "Ik wist wel dat het zou komen. Soms leggen mensen heel snel druk op spelers, terwijl ze net binnen zijn bij een nieuwe club. Dat zag je dit seizoen bijvoorbeeld ook met Eden Hazard, bij Real Madrid."

Dikke huid

De aanvaller van Olympique Lyon en doelpuntenmachine van Oranje stelt dat 'goede voetballers altijd kunnen terugvallen op bepaalde basiskwaliteiten en uiteindelijk tevoorschijn komen'. "Ik heb me niet druk gemaakt over hem", zegt Memphis over Depay. "Want ik weet wat hij in huis heeft. Hij komt van ver, heeft een dikke huid en gelooft in zichzelf."

Extra boost

Naast Promes krijgt ook Donyell Malen complimenten van Memphis. "Donyell is een fantastisch talent, met een fijne techniek en veel snelheid. En hij scoort gemakkelijk, dat heeft hij ook al bij ons bewezen. Ik denk dat zijn debuut in Oranje vorige maand hem een extra boost heeft gegeven om zichzelf nóg meer te laten zien. Daar is Donyell nu volop mee bezig. Het is echt genieten om dat proces te volgen."