Top 5: Topscorers aller tijden Feyenoord in Eredivisie (Met Dirk Kuijt op nr. 3)

Dirk Kuyt maakte tegen PEC Zwolle zijn 95e goal voor Feyenoord in de Eredivisie. Sinds deze competitie werd opgericht scoorden er slechts twee spelers vaker voor de Rotterdammers dan de geboren Katwijker. De aanvaller staat dus op een prachtige derde plek in de top van Feyenoord-topscorers aller tijden. De andere (voormalig) Feyenoorders die de top 5 compleet maken, zetten wij voor jou op een rijtje:

5. Peter Houtman (84)
Peter Houtman is vandaag de dag stadionspeaker in De Kuip, maar was ooit topscorer van Feyenoord. De oud-spits legde er, verdeeld over drie periodes, in totaal 84 in het mandje voor zijn club. Een waanzinnig aantal, maar de geboren Rotterdammer moet nog vier anderen voor zich dulden.

4. Henk Schouten (88)
Tweevoudig international Henk Schouten speelde van 1955 tot en met 1963 voor Feyenoord. De Rotterdammer bewees in die periode dat hij beschikte over een geweldig scorend vermogen. Schouten wist namelijk, als enige middenvelder, deze top 5 te halen. Hij maakte 88 doelpunten in de Eredivisie!



3. Dirk Kuijt (95)
Dirk Kuijt is de enige speler die nog actief is in deze top 5. 'Mister Duracell' is echter ook al op leeftijd en zal er dus alles aan willen doen om dit seizoen de magische grens van 100 Feyenoordgoals te willen passeren. Iets wat mogelijk is aangezien hij er tot dus ver 95 maakte.



2. Ove Kindvall (129)
Ove Kindvall speelde in zijn hele carrière maar vijf jaar voor Feyenoord. Toch wist de Zweedse spits een ontuitwisbare indruk achter te laten in Rotterdam. Dit kwam doordat de aanvaller een echte doelpuntenmachine was: in 144 Eredivisieduels was hij maar liefst 129 keer trefzeker. Daarnaast bezorgde hij Feyenoord de Europcup I-winst in 1970 door te scoren in de finale.



1. Cor van der Gijp (162)
De oom van analist René van der Gijp mag zich nog altijd topscorer aller tijden in de Eredivisie van Feyenoord noemen. Cor van der Gijp speelde in de periode van 8 januari 1956 tot en met 15 december 1963 voor de Rotterdamse club en scoorde daarin maar liefst 162 keer!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers