Feyenoord kan niet mee met Ajax: "We hebben niet veel te besteden"

Waar Ajax deze transferwindow al ruim veertig miljoen euro uitgaf aan de komst van nieuwe spelers, is het bij Feyenoord vrij stil. De Rotterdammers namen Yassin Ayoub transfervrij over van FC Utrecht en haalden met Luis Sinisterra nieuwe aanvaller in huis. Veel meer kan de bekerwinnaar simpelweg niet investeren, zegt technisch directeur Martin van Geel. 

"We hebben niet veel te besteden", aldus de beleidsbepaler in gesprek met Voetbal International. "Het Champions League-geld is ingezet voor de accommodaties 1908 en Varkenoord waarmee Feyenoord decennia vooruit kan. We hebben een eerste aflossing gedaan op de aandelen van de Vrienden van Feyenoord. Dus we kunnen ons niet in de transfers begeven, tenzij we iets verkopen."

Sneijder 

Van Geel schrikt niet van de bedragen die Ajax en PSV op tafel leggen voor nieuwe spelers. Wat hem wel dwarszit, zijn de sommen waarvoor de twee concurrenten spelers verkopen. "Bij mij beginnen ze altijd veel lager te bieden dan daar", zegt hij. "Veel heeft te maken met de internationale status van een club en niet zozeer met de onderhandelingscapaciteiten van de technisch directeur. Bij Ajax verkocht ik Wesley Sneijder voor 27 miljoen. Had bij Feyenoord gezeten, dan had hij misschien de helft opgeleverd."