Luuk de Jong naar het EK 2024?: "Nederlands elftal blijft fantastisch"

Er is een kleine opening voor Luuk de Jong voor een terugkeer bij het Nederlands elftal. De aanvaller ontving deze week lovende woorden van Ruud Gullit, die hem als eerste spits van Oranje ziet. De PSV’er keert niet terug voor reguliere interlands, maar zegt niet direct nee voor een internationaal toernooi, zoals het EK van volgende zomer. 

Bij Life Is Football gaat De Jong in op de mooie woorden van Gullit : “Dat is alleen maar een teken dat ik goed bezig ben op dit moment. Het is mooi dat hij dat zegt, maar ik denk dat ze bij Oranje heel goed bezig zijn met doorselecteren en kijken naar welke spitsen er nu allemaal zijn.”

Deur dicht of niet?
De Jong gaf eerder aan in Life Is Football dat hij de deur dicht houdt voor het Nederlands elftal: “Met wat voor gevoel ik nu naar Oranje kijk? Niet meer met het gevoel dat ik nog wel wil meedoen. Het blijft absoluut altijd fantastisch om voor het Nederlands elftal te spelen, maar ik heb daar een duidelijke keuze in gemaakt”. 

Als zijn broer Siem de Jong dit keer vraagt over het EK van 2024, is Luuk de Jong niet standvastig: “En als ze straks vlak voor het EK zeggen: wil je toch niet even mee?”, vroeg de inmiddels gestopte Siem de Jong aan zijn jongere broertje. “Tja… dat soort dingen, daar kan ik nu geen antwoord op geven”, reageert de PSV-spits.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers