Wordt PSV - Ajax verplaatst? KNVB denkt met Ajax mee vanwege Europese verplichtingen

Wordt PSV - Ajax verplaatst? KNVB denkt met Ajax mee vanwege Europese verplichtingen

Het is niet uitgesloten dat de topper tussen PSV en Ajax op 23 april wordt verplaatst. De KNVB staat daarvoor open als de Amsterdammers een verzoek zouden indienen. De Amsterdammers spelen drie dagen eerder de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04. 

Ajax probeerde eerder het duel met NEC van komende zaterdag te verschuiven naar zondag, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd door de KNVB. Bosz deed destijds zijn beklag en de KNVB lijkt nu wel open te staan voor verplaatsing. In gesprek met De Telegraaf laat de voetbalbond weten dat een verplaatsing van PSV - Ajax wel een optie is.

Bespreekbaar

"Wat ons betreft is dat altijd bespreekbaar. Alleen zijn daar meerdere partijen bij betrokken. Ook PSV, de lokale overheid van Eindhoven en de zendgemachtigde hebben daar een stem in. Als tot zoiets wordt besloten, dan moet dat in goed overleg met alle partijen gebeuren," aldus een zegsman van de KNVB in De Telegraaf.

"Er is in eerste instantie natuurlijk een planning neergelegd waarmee alle betrokkenen hebben ingestemd. Overigens hebben we tot op heden van Ajax geen verzoek binnengekregen voor een verplaatsing van PSV - Ajax," klinkt het tot slot.